W przypadku subskrypcji za pośrednictwem witryny Liven
- Zaloguj się do swojego konta Liven
- Otwórz Profil
- Wybierz Zarządzaj subskrypcją
- Stuknij Anuluj
- Na następnym ekranie możesz zobaczyć opcje, takie jak otrzymanie bezpłatnego miesiąca
- Przewiń w dół do dolnej części strony
- Dotknij ponownie Anuluj subskrypcję
- Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby potwierdzić
Upewnij się, że zobaczysz wiadomość z potwierdzeniem lub otrzymasz wiadomość e-mail z potwierdzeniem po zakończeniu anulowania.
Uwaga! Uwaga: subskrypcje dokonane za pośrednictwem strony internetowej nie będą wyświetlane w ustawieniach App Store lub Google Play urządzenia. Należy ją anulować w aplikacji lub skontaktować się z nami pod adresem support@theliven.com.
Jeśli subskrybujesz przez Google Play
- Otwórz sklep Google Play
- Stuknij ikonę swojego profilu (prawy górny róg).
- Przejdź do Płatności & Subskrypcje
- Dotknij Subskrypcje
- Wybierz Liven
- Stuknij Anuluj subskrypcję i potwierdź
Dodatkowe wskazówki można znaleźć w Centrum pomocy Google. Możesz również skontaktować się z naszym zespołem pomocy technicznej pod adresem support@theliven.coma my z przyjemnością pomożemy w anulowaniu subskrypcji.
W przypadku subskrypcji za pośrednictwem sklepu App Store
- Otwórz Ustawienia iPhone'a
- Stuknij swoją nazwę u góry
- Wybierz subskrypcje
- Znajdź Liven
- Stuknij Anuluj subskrypcję i potwierdź
Więcej informacji można również znaleźć na stronie wsparcia Apple.
Subskrypcjami dokonanymi za pośrednictwem Apple można zarządzać wyłącznie za pośrednictwem konta Apple.
Co dzieje się po anulowaniu?
Po anulowaniu otrzymasz wiadomość potwierdzającą lub e-mail. Twój dostęp pozostanie aktywny do końca bieżącego okresu rozliczeniowego, więc do tego czasu możesz nadal korzystać z Liven.
Jeśli potrzebujesz pomocy, możesz skontaktować się z support@theliven.com - przeprowadzimy Cię przez to.💚